/ Casa de na Margalida Cativa

Casa de na Margalida Cativa | Descripció

Darrera l’església, dins el carrer del mateix nom, es troba la casa on va viure i morir na Margalida Amengual i Campaner –Cativa- (1888-1919), dona venerable de Costitx.

 L’ajuntament la declarà filla il·lustre de la vila l’any 1988. (Per visitar la casa, contactar amb Ca ses Monges. C/ Sol, 3. Tel. 971 513 142).Té portalada de llinda d’una peça que dóna accés a una petita clastra on s’aixeca la façana, de dues plantes i portal de llinda. L’interior, molt reduït, mostra una sala de rebre, on es conserven records i fotografies de la venerable; a l’esquerra, hi ha l’escala que puja al primer pis, i encara més a l’esquerra, un portalet de llinda comunica amb l’habitació de la serventa de Déu, amb el llit amb incrustacions de marqueteria i un ninxolet practicat en la paret que conserva la imatge venerada de la Immaculada.

A l’esquerra de la portalada, una làpida duu la inscripció següent: “Aquí visqué la servent de Déu Margalida Amengual Cativa de l’edat de cinc anys (1893) fins a morir (1919)”. També hi ha un bust de na Margalida Cativa, que morí amb fama de santedat.