Petra
Petra
 Petra
C/ den Font, 1
07520 Petra
(Petra)
 Contacte
Telèfon: 971-830000
Web: http://www.ajpetra.net

Referències històriques


El municipi de Petra té una extensió de 70 km2 i una població de 2.707 habitants (dades de 2005). Fa partió amb els termes municipals de Sant Joan, Sineu, Ariany, Santa Margalida, Artà, Sant Llorenç des Cardassar, Manacor i Vilafranca de Bonany.Al municipi es troben catalogats uns 40 jaciments arqueològics de diferents etapes històriques, fet que demostra la gran intensitat de presència humana a la zona ja en èpoques molt antigues.

Podem destacar les coves de ses Cabanasses, de ses Comunes Noves, de Son Boscanet, de Son Monserrat, etc.; els conjunts talaiòtics de Son Homar, Termenor, es Castellots, etc.; les coves d’enterrament de Son Maimó, les restes des Bosc Vell, es Cabanells Nous, sa Font, etc. De l’època romana s’han recuperat notables troballes, com ara àmfores, ceràmiques diverses i urnes funeràries.

Durant l’època islàmica, Petra pertanyia al juz o districte de Yiynaw-Bitra. Aquest districte, després de la conquesta catalana, correspongué al rei Jaume I.El 1607 es donà l’aprovació canònica per a la fundació d’un convent franciscà i al final d’aquest any hi arribaren els primers germans de la congregació. Poc després s’inicià la construcció de les dependències del convent i una església.Entre 1949 i 1952, hi hagué els primers intents de segregació del nucli d’Ariany, i finalment, el 1982 aquest municipi es va separar del de Petra.

MapaMostra un mapa més gran